Syksyn 2008 kuvia(19.9 - 28.9.2008) - Mökkiloma Saariselällä.


  riekonmarjaMatka Espoosta Saariselälle on aina haasteellinen. Tällä kerralla pysähdyimme korkeilla koskilla. Maaningan Korkeakoskea mainostettiin Suomen korkeimpana, joten pistäydyimme siellä. Puolangan Hepoköngästä mainostettiin Suomen korkeimpana luonnonvaraisena putouksena ja sekin sopi matkamme varteen. Lopputulemana näistä kahdesta ehkä Korkeakoskessa oli enemmän korkeuseroa mutta Hepoköngäs oli taas omalla tavallaan vaikuttavampi. Ainakin siinä virtasi enemmän vettä. (Olemme joskus aiemmin patikoineet Kevon kanjonin reitin ja sen varrella Fiellu-putous kuitenkin on tehnyt suuremman vaikutuksen. Fiellussa oli todellinen erämaan tunnelma lisänä. Kauniita paikkoja kuitenkin kaikki.)

Maaningan Korkeakoski ja Puolangan Hepoköngäs:
Korkeakoski - 42981 Bytes . . Hepoköngäs - 40422 Bytes


Yön vietimme mökissä Rovaniemellä Kemijoen rannalla. Lauantaina ajoimme lopun matkasta. Ennen Sodankylää pistäydyimme Porttikoskella, josta on kai ohjattu isommat vedet jonnekin muualle.

Kemijokea Rovaniemellä ja Porttikoski ennen Sodankylää.
Kemijoki - 35743 Bytes . . Porttikoski - 25731 Bytes

Tankavaaralla pysähdyimme ja kävelimme seitsemän kilometrin pituisen geologisen polun. Sen varrelta oli lyhyt matka huiputtaa Jorpullipää.

Alla Geologisen polun maisemia:
Tankavaara - 40424 Bytes

Sunnuntaina kävelimme Ahopäiden sivuitse osan matkasta luontopolkua pitkin Pessinlammelle nuotiolle. Sieltä paluu Rumakurun ja Iisakkipään kautta takaisin Saariselän mökille.
poroja - 33510 Bytes . . Pessinlampi - 43779 Bytes


Maanantaina huiputimme ensin Vahtamapään ja sitten kävelimme hiihtoreittiä pitkin Kivipään kämpälle retkilounaalle. Paluu Kivipään sivuitse Vellinsärpimän tuvan kautta.

Kuva Kivipään tuvan luota.
Kivipään tupa - 44020 Bytes

Kahvittelua puron varrella ennen Vellinsärpimää sekä puromaisema (Ai, että kahvi maistui hyvälle pitkän patikoinnin lomassa puron pehmeässä solinassa, erämaisemassa vanha kelohonka istuimena)
kahvitauko - 43130 Bytes . . Ruskaa - 45128 Bytes


Tiistaina ajoimme autolla Inariin, jossa kävelimme polkua Pielpajärven erämaakirkolle. Sinne johti yli neljä kilometriä pitkä vahva mutta huonokulkuinen polku.
Pielpajärven erämaakirkko - 47432 Bytes . . sisältä - 21475 Bytes

Aikaa jäi vielä iltapäivällä ja niin suuntasimme Rovajärvelle, josta oli kolmen kilometrin polku Otsamolle.
Otsamo - 34804 Bytes


Keskiviikkona pyöräilimme Kutturantien ja metsätien kautta Pikku-Harrijoen kodalle paistamaan makkaraa. Tie oli melko hyvä pyöräillä.
Pikku-Harriojoen kota - 48116 Bytes


Torstaina oli pakkasta seitsemän astetta. Ajoimme autolla Kiilopäälle. Kävelimme Kiilopään huipun kautta Niilanpään sivuitse ja Rautupäiden vierestä Rautulammelle retkilounaalle. Paluu Luulammen kautta takaisin Kiilopäälle.

Poro Kiilopään ja Niilanpään välimaastossa sekä maisemakuva Nattasten suuntaan.
poro - 37150 Bytes . . tunturit - 31092 Bytes

Kaukana taustalla Sokosti.
Rautupää - 21058 Bytes

Rautulampi:
Rautulampi - 34918 Bytes . . Rautulampi - 42844 Bytes

Riekko polun varrella:
riekko - 53037 Bytes


Perjantaina satoi lunta ja räntää. Maassa oli jonkin verran lunta ja tuuli. Kävelimme aamupäivällä Kaunispään huipulle perinteiselle munkille ja variksenmarjamehulle. Iltapäivällä kävelimme Prospektorin kaivokselle.
Kaunispäällä - 27161 Bytes . . Prospektorin kaivos - 45112 Bytes


Lauantaina kävelimme vaihteeksi Taajoslaavun nuotiolle makkaranpaistoon. Paluu sieltä Kulasjoen ylityksen ja Luulammen kautta Saariselälle.
Kulasjoen ylitys - 41006 Bytes . . jokea - 47129 Bytes


Sunnuntaina kävelimme Vellinsärpimän tuvan kautta kierroksen Saariselän keskutaan, josta poronkäristyksen kera mökille.
Kuvassa utelias kuukkeli:
kuukkeli - 23840 Bytes

Maanantaina oli vuorossa paluumatka Espooseen. Ranualla pysähdyttiin tutkailemaan marjamaisemia.
Matkailusivulle      ...      Alkuun