Saariselkä syyskuussa 2017 (9.9. - 16.9.2017)

 

Matka Saariselälle sujui mukavasti kahden päivän ajorupeamalla. Yövyimme  matkalla Kempeleessä ja näin ajomatka päivää kohden jäi siedettäväksi.  Matkan varrella poikkesimme Pyhä-Häkin kansallispuistossa ja kävelimme siellä Mastomäen polun.


Muutamia kuvia matkapäiviltä ja päiväretkiltä:

Pyhä-Häkin Mastomäen polun kuvia.
Mastomäen polku   . . Pyhä-Häkin polun varreltaLauantai-illan kuvia Iisakkipäältä.
poro . . tuntureita


polkua alas Iisakkipäältä
Sunnuntain kuvia reitiltä Laanila - Ahopää - Pessinlampi - Rumakuru (18 km).
Tunturissa . . Pessinlampi näkyy


nuotio Pessinlammella . . Utelias kuukkeli


Maanantaina lähdimme liikkeelle vasta päivällä. Suuntasimme Iisakkipään rinteeltä  Aurora-taukopaikan kautta Kaunispäälle variksenmarjamehulle ja munkille. Paluu rupukylän ja kaupan kautta takaisin mökille (11 km).
Polun varrelta . . puron varrelta

Aurora . . mökin suuntaan


Tiistaina ajoimme autolla Kiilopään eräkeskukseen. Kävelimme ensin Kiilopään huipulle ja sieltä suoraan Niilanpään sivuitse Rautulammelle. Rautulammelta tulimme yläpolkua Luulammelle ja sieltä suoraan takaisin Kiilopään eräkeskukseen (21 km).  Melkein koko  päivää vaivasi  kova sumu.  Vasta  Luulammelta  takaisin  Kiilopäälle  alkoi  suurin sumu  hälvetä.  Ruska oli  melko  hyvää  Rautulammelta  Luulammelle  ja   erityisesti  Kiilopään  rinteellä  Luulammelta tultaessa.
Kiilopää . . Sumuinen reitti

sumua . . Rautulammelle polkua

Sumuinen Rautulampi . . sumuinen ruska

sumua . . ruska . . ruskakuva . . ruska


Keskiviikkona ajoimme autolla Inariin ja kävelimme sieltäkäsin Pielpajärven erämaakirkolle (10 km kävelyä). Tarkoitus oli myös käydä samalla reissulla Otsamolla. Sää oli sumuinen ja  näkyväisyys olisi ollut siellä  niin kehno, että jätimme sen  käynnin tällä kerralla pois.
Polku Pielpajärvelle . . Erämaajärvi

erämaajärvi

Pielpajärven erämaakirkko . . Kuva erämaakirkon sisältä


Torstaina lähdimme Iisakkipään sivuitse Rumakurun suuntaan mutta ylitimme Vahtamapään pientä polkua myöten Taajoslaavu -Vellinsärpimä-polulle ja sitä pitkin Vellinsärpimän tuvalle. Makkaranpaistotauon jälkeen palasimme suoraan Iisakkipään sivulta takaisin mökille (yhteensä 20 km). Sää oli koko päivän sumuinen ja ajoittain satoi tihkua tuulen kera.
sumua ja ruskaa  . . sumua ja ruskaa

tunturissa sumua . . polku

Vellinsärpimän tupa . . Vanha kenkä

tauko nuotiolla . . Polkua IisakkipäällePerjantaina kävelimme tihkussa vain pienen lenkin seuraten kuutamoreittiä (7 km).
poroja

kuutamolatu . . väriäLauantaina ajettiin Kempeleelle asti. Matkalla käveltiin Vikajärvellä Vaattunkivaaran luontopolku. Sunnuntaina ajettiin loppumatka kotiin.
Alla kuva Vaattunkivaaran näkötornista ja Vikaköngäs.
Vaattunkivaaran näkymiä . . VikaköngäsNäistä linkeistä pääsee takaisin matkakuvien luetteloon ja kotisivumme alkuun:

Matkailusivulle      ...      Alkuun