Saariselkä syyskuussa 2014 (6.9. - 13.9.2014)

Ruska

Taas tuli käytyä katsastamassa ruskan tuloa Saariselällä.  Menomatkalla tutustuimme Leivonmäen kansallispuistoon kävelemällä siellä harjukierros yhdistettynä Joutsniemen kärjessä käyntiin.

Mennessä yövyimme Rovaniemellä. Paluumatkan teimme päivösiltään yhtenä päivänä.

Patikoimme tunturipolkuja pitkin joko suoraan mökiltä tai sitten ajoimme autolla aluksi lähemmäs kohdetta ja jatkoimme siiltä jalan (Kiilopää ja Inarin Juutuajoki).

Päivää kohti käveltävää kertyi noin 10 - 22 kilometriä tunturipolkuja  mutta myös ylhäällä tunturissa oli mukava talsia kauniilla säällä (Kiilopää, Niilanpää ja Kutturapää). Ilmat olivat melko hyvät koko viikon. Joskus oli aamusta vähän sumua ja yhtenä päivänä satoi pari pientä tihkukuuroa. Herkkutatteja poimittiin lisukkeeksi ruuanlaittoon ja vähän jäi kotiinkin tuotavaksi.

Tässä kuva Leivonmäeltä Joutsniemestä  perjantailta. Lauantaina iltapäivällä ehdimme kävellä Saariselällä osan Iisakkipään  luontopolusta.

Joutsniemi . . näkymä IisakkipäältäSeuraavassa muutamia kuvia päiväretkiltä:


Sunnuntaina Iisakkipää-Vellinsärpimä-Luttojoki.

kuru . . poroja matkalla


puroMaanantaina Laanila-Ahopää-Pessinlampi-Rumakuru.

torvijäkälä . . pessinlampi


Pessinlampi


Tiistaina ajo Inariin ja siellä kävelimme Juutuanjoen varren luontopolun ja Jäniskoskelta koukkasimme lisäksi Otsamon suuntaan toiselle laavulle.

laavu . . jäniskoski

juuruanjoki


Keskiviikkona patikoimme Vahtamapään sivusta suoraan Rumakuruun ja sieltä vanhan Rumakurun kämpän kautta Kiilopään suuntaan Ahopään sivuitse luontopolkua Laanilan reitille.

ruskaa maassa . . tunturissa

Rumakuru . . RuskaaTorstaina oli aluksi vähän harmaanpaa. Ajoimme Kiilopäälle ja kävelimme huipun kautta Niilanpään sivulta Rautulammelle. Sieltä suoraan Kutturapään vierestä Luulammen kautta takaisin Kiilopäälle.

Kiilopäällä . . Kiilopää


Ruskaa . . Rautulampi

riekkoja . . Rautulampi

Kutturapään ruskaa . . polku Rautulammelta Luulammelle


Perjantaina kävelimme vain Iisakkipään sivusta polkuja Kaunispäälle variksenmarjamehulle ja rupukylän kautta takaisin mökille.

metsää . . Laskettelurinteitä syksyllä

Lauantaina paluumatka kotiin sujui hyvässä säässä. Saariselällä oli lähdettäessä viisi astetta pakkasta. Rovaniemen jälkeen mittari asettui jo plussan puolelle.
Matkailusivulle      ...      Alkuun