Saariselkä maaliskuussa 2012 (25.3. - 1.4.2012)

  Tunturia.

Ajoimme sunnuntaina Espoosta Saariselälle. Alkumatka oli todella vaikea, koska Etelä-Suomessa yöllä alkanut kova lumisade haittasi menoa ja se ettei tietä oltu aurattu aamun aikaisina tunteina. Lahteen asti moottoritiellä ei voinut ajaa ohituskaistaa ollenkaan tavallisella autolla ja oikealla kaistallakin oli vain lumeen kulunut ajoura. Onneksi ei ollut vielä paljoa liikennettä.


Perille kuitenkin päästiin hyvin ja illalla ehdittiin asettua mukavasti mökkiin ja seuraavana päivänä olimme jo innoissamme hyvistä hiihtokeleistä. Maanantaina oli tarkoitus vain tehdä pieni laturetki tunturiin, mutta koska ilma oli tyyni ja ladut hyviä kiersimme Ahopään kautta Kiilopään eräkeskukseen  ja sieltä Kiilopään editse Luulammelle. Lämpimän mehuhetken jälkeen hiihtelimme Rumakurun kautta takaisin mökille.
Kiilopään sivulla . . laskua luulammelleTiistaina oli aamu vähän viilempi. Pakkasta oli yli 20 astetta. Huppu päähän ja lapasia reilusti käteen ja hyvin tarkeni laskut Tolosjoen rantaan ja sieltä edelleen kunnon ylämäki sai jo lämmöt päälle ja Kulmakurun takaa Pikku-Harriojan tuvalle eväiden syöntiin. Lenkki oli sen verran pitkä ja mäkinen, että paluumatkalla Laanilan Savottakahvilassa  ei voinut ohittaa päivän keittoa.
kulmakuru . . latuaKeskiviikkona suuntasimme laskettelurinteiden alapuolelta Vellinsärpimälle ja sieltä edelleen Taajoslaavulle. Paluu Luulammen ja Rumakurun kautta takaisin.
taajoslaavu . . vellinsärpimälläTorstaina hiihdimme Ahopään yli Kiilopäälle ja sieltä edelleen Niilanpään sivuitse Rautulammelle. Paluu taas Luulammen kautta takaisin.
Laskua ahopäältä . . laskua nniilanpäältä

rautulammen tupa . . RumakuruPerjantaina suuntasimme Rönkönlammen vierestä Kakslauttaseen ja sieltä kultareitin maisemia seuraten Tolosjoelle ja Laanilan kautta mökille.
Poroja aterialla . . Kullankaivajan asunto
Lauantaina hiihtelimme vain lähitienoolla Joikun kodan vierestä lenkki tunturissa ja sitten Kaunispäälle perinteiselle munkille ja variksenmarjamehulle. Sitten vaan alamäkeä rupukylän kaupan kautta mökille syömään poronkäristystä. Mökin siivous illalla ja valmistautuminen sunnuntain paluumatkaan.
Kuukkeli syö kädestä . . Kuukkeli

Kaunispäällä
Sunnuntaina oli hyvät ajokelit etelään. Kemin lumilinnassa piti kuitenkin matkalla pistäytyä.
Kemin lumilinnan taidetta . . Kemin lumilinna
Matkailusivulle      ...      Alkuun