Madeira helmikuussa (3.2 - 10.2.2008)

Lourenco . . .

Pari vuotta sitten kuvittelin, että Madeira oli jo tullut osaltani valmiiksi, mutta jäi sittenkin tuo Sao Lourencon niemimaa askarruttamaan mieltä. Joten taas löysimme itsemme Madeiralta ja tällä kertaa helmikuussa. Päivittäiset ylimmät lämpötilat olivat noin 21 - 23 astetta. Vettä satoi yhden pienen kuuron koko aikana. Polut olivat kuivempia kuin yhtenäkään aiempana matkana. Loppuviikkoa taisi entisestään avittaa lämmin tuuli Afrikan suunnalta.

Sunnuntaina kävimme matkanjärjestäjän tervetuliaistilaisuudessa ja katsastimme vain rantakatua ja keskustan pääkatuja. Hotellimme oli tällä kertaa aivan keskustassa, joten hyvät ruokapaikat ja bussiterminaalit olivat lähellä. Nyt ehti hyvin aamulla aamupalan jälkeen bussiin ja illalla oli aikaa ruokailun jälkeen kävellä rannalla ja puistoissa.

Maanantaina ajoimme bussilla Ribeira Bravaan ja kapusimme siellä levada Novalle ja kiersimme sitä pitkin Tabuan laakson ympäri. Nousu ja lasku levadalle oli etupäässä jyrkkää betonitietä, kapeaa asfalttitietä ja porrastettua kyläpolkua.

Tiistaina oli vuorossa Madeira orchid farm quinta dos Saltos. Täällä oli eksoottisia kasveja, kukkia ja orkideoja. Vanhoja madeiraviinejä sai maistella ja vuosikertaviinejä sai myös tilata kotiin vietäväksi. Iltapäivällä kävelimme Lidon suunnassa vähän matkaa rantabulevardia ja seurasimme hetken karnevaalikulkuetta.

Keskiviikkona menimme paikallisbussilla Monteen, josta jatkoimme polkua ja levada dos Tornosta myöten Romeirokseen ja sen jälkeen nousimme ylemmälle levada da Serralle, jota myöten patikoimme Camachaan. Sieltä paluu bussilla takaisin Funchaliin.

Torstaina ajoimme bussilla Ribeiro Frioon ja kuljimme levadaa Portelan suuntaan. Ennen Portelaa päätimme kuitenkin jatkaa vielä Camachaan levada da Serraa myöten. Tunnin käveltyämme kohtasimme kuitenkin kaksi paikallista, jotka kertoivat, että levada on suljettu. Siellä oli jonkinlainen 'crasch'. Vähän ennen kääntymistämme levadan reunapolkua oli kylläkin tasoiteltu jollakin maansiirtokoneella ja polku vaikutti pikemminkin jo kapealta kylätieltä. Ei auttanut kuin palata takaisinpäin ja niinpä menimme sitten kuitenkin Portelaan. Sieltä palasimme kahvittelun jälkeen taksilla hotelliin.

Perjantaina ajoimme bussilla Eira Do Serradoon ja kävelimme polun alas Curral Das Freirasiin. Kastanjakeiton jälkeen palasimme bussilla Funchaliin. Iltapäivällä jäi vielä aikaa käydä kirkkotaiteen museossa (Museu Arte Sacra).

Lauantaina kävimme paikallisoppaan johdolla Sao Lourencon niemimaalla. Johonkin vuodenaikaan sinne pääsee lähelle myös bussilla (ehkä nytkin), mutta tällä kertaa päätimme tehdä sen oppaan johdolla. Tällöin oli mahdollista kuulla monenlaista muutakin asiaa alueen kasvillisuudesta, eläimistä jne.

Sunnuntaina olikin jo paluu takaisin kotiin Suomen lämpimään talveen.

Tässä muutama kuva viikolta:

Maanantaina levada Nova. Noustaessa näkymä taaksepäin Ribeira Bravaan ja levadan varren kuva.
Ribeira Brava . . Levada Nova

Tiistaina Madeira orchid farm, quinta dos Saltos.
Quinta dos Saltos . . orkidea

yön kuningatar

Karnevaalihumua keskustassa:
karnevaalihumua

Keskiviikkona levada da Serra:
matkalla Camachaan . . levada da Serra

Torstaina Ribeiro Friosta koukaten Portelaan:
Näkymä Ribeiro Friosta . . Näkymä vuoriston suuntaan

levada . . Kotkankallio

Perjantaina Curral das Freiras. Näkymä kylään ja Kirkon katon maalaus.
näkymä kylään . . Korkon katto

Lauantaina Sao Lourencon niemi. Ensin kuva matkalta Canicalista ja sitten itse Sao Lourenco.
Canical . . Sao Lourenco

Sao Lourenco . . saari

kalliota . . kalliota

sao lourenco

Kukkivia kukkiakin oli polun varrella.
kukka

Lopuksi muutamia kuvia Funchalista. Kauppahallin tuotteita
edelmiä kauppahallissa . . kukkia myytävänä

Kaupungilla löytyi kukkaloistoa tähänkin aikaan ja aaltoja riitti rannalla.
ihmeköynnös . . aaltoja rannalla


Niin ... ja tässä tuliaiset kotona olohuoneen pöydällä.
tuliaiset

Edellisten Madeiran matkojen kuvia:
Madeira huhtikuussa 2000
Madeira tammikuussa 2001
Madeira maaliskuussa 2004
Madeira marras-joulukuussa 2005

Matkailusivulle      ...      Alkuun

Lopuksi Madeiraan liittyvää osoitteistoa netissä. Paikallisia matkanjärjestäjiä, saarikierroksia, levadavaelluksia, bussiaikatauluja ja reittejä:

Madeira Island
Madeira Online
Madeira Live
Portugal info / Madeira
Madeira Web INFO
Madeirahelp (Sää, kartat yms.)
Rodoesten bussiaikatauluja
Sam bussiaikatauluja
Madeiran busseja (Funchal)
Madeira Happy Tours
Lido Tours
MADEIRA EXPLORERS
Nature Meetings
Madeira Webkamera
Madeiran sää(Yahoo Funchal)
Madeiran sää (Meteo Portugal)
Sää Funchal (Foreca Funchal)