Ruskaa Saariselällä 2002 (7.9 - 15.9).


Lauantai meni ajaessa Espoosta Vuotson Sompiojärven rannalle. Köröttelimme vaihteeksi Kuusamon kautta ja poikkesimme lisäksi vielä Pyhätunturin ja Luostonkin kupeessa. Ensimmäinen yö nukuttiin teltassa puiston telttailualueella, koska Saariselän mökkivaraus alkoi vasta sunnuntaina. Tästä Sompion luonnonpuiston laidalta oli helppo käydä heti sunnuntaina valloittamassa Terävä Nattanen. Lauantai-iltana vielä vähän sateli, mutta yön aikana sade oli tauonnut ja näkyvyys oli jo melko hyvä sunnuntaina huipulle päästessä. Sittenhän se olikin lähes satelematta aina perjantaille asti. Sunnuntaina iltapäivällä saavuimme mökille.

Maanantaina kävelimme Tolosjoen varteen kodalle päivämurkinalle. Talvella olimme käyneet siellä hiihtäen ja nyt oli mukava katsastaa maisema näin lumettomana aikana.

Tiistaina oli oikein hieno ilma ja niimpä suunnistimme Vahtamäpään kautta Kivipään huipulle. Täältä suuntasimme lähes suoraan tunturia myöten Vellinsärpimän tuvalle. Siellä näimme tämän päivän muita kulkijoita ensimmäisen kerran ja väkeä olikin oikein pihan täydeltä.

Keskiviikkona oli tarkoitus mennä Ivalojoen Kultalaan sitä Kutturan puoleista reittiä, koska olimme käyneet paikassa jo aiemmin Sotavaaran ojan kautta. Tuo toinen reitti oli kuitenkin jostain syystä suljetu (eli siltoja ei ollut ylläpidetty yms.) ja siksi emme viitsineet ruveta kahlailemaan purossa heti alkumatkasta, koska emme oikein olleet asennoituneet sellaiseen tällä reissulla. Käännyimme takaisin ja päätimme käydä Kutturassa katsomassa Ivalojoen varressa 'Lapin Kullan Kimalluksen' maisemia. Ihan kauniita ja mahtavia jokirinteitä oli sielläkin.

Torstaina ajoimme Inariin ja talsimme Otsamolle. Paluumatkalla ylitimme Juutuajoen vaijeriveneellä ja palasimme joen toista puolta luontopolkua myöten takaisin Inariin.

Perjantaina alkoi sitten sataa heti aamusta, mutta emme antaneet sen haitata vaan kävelimme Kiilopään eräkeskukseen ja sieltä Rumakurun kautta takaisin. Oikeastaan vanhassa Rumakurun kämpässä pitäessämme taukoa sade oikein yltyi ja polut lainehtivat iloisesti palattuamme sieltä takaisin majapaikkaame.

Lauantai menikin sitten pakollisiin kuvioihin eli variksenmarjojen pomintaan, Kaunispään munkkeihin ja Poronkäristysateriaan mökissä.

Sunnuntaina oli ajo takaisin etelään.

Muutama kuva viikolta:

Kuva matkalta - 'Hiljainen kansa' ennen Kuusamoa ja Sompionjärven telttapaikka.
Hiljainen kansa - 35992 Bytes . Sompionjärven rannalla - 39371 Bytes


Terävä Nattasen huipun näkymä Sukunattasen suuntaan;
Terävä Nattanen - 21439 Bytes

Tolosjoki maanataina (Koskikara kalliolla) ja Ivalojoki tiistaina:
Koskikaran maisemia Tolosjoella - 40864 Bytes . Ivalojoki - 35908 Bytes

Keskiviikkona Kivipäällä ja Vellinsärpimällä
Kivipää - 29725 Bytes . Vellinsärpimä - 41589 Bytes

Torstain kuva Otsamolta (Inarinjärveä) ja Juutuanjoen vaijerivene
Otsamolta Inariin - 17037 Bytes . Vaijerivene Juutuanjoessa - 37770 Bytes

Perjantaina poroja Kiilopään lähellä ja taukoa vanhassa Rumakurun kämpässä
Ruskaa ja poroja - 31867 Bytes . Kuivattelua vanhassa Rumakurussa - 25994 BytesMatkailusivulle      ...      Alkuun