Pallas alkuviikolla ja Saariselkä loppuviikolla syyskuussa 2004 (4.9. - 11.9.2004)

Pallas - 25112 Bytes


Lauantaipäivä meni ajaessa mutta ehdimme kuitenkin perille Pallakselle niin ajoissa, että pääsimme samana iltana Rihmakurulle yöksi. Ilma oli sumuinen. Jo ajaessa Pallaksen parkkipaikka ilmestyi niin nopeasti eteen, että oli jarrutettava oikein tosissaan. Lisäksi satoi tihkua ja tunturissa tuuli todella kovasti. Onneksi tuuli tuli takaapäin ja rinkka selässä suojasi tällöin mukavasti. Tästä osuudesta ei jäänyt paljoa muistikuvia. Seuraava reittimerkki erottui juuri ja juuri - maisemista ei erottanut mitään ja vasta Rihmakurun kohdilla alempana pystyi näkemään sen verran, että kota erottui. Iltayhdeksältä saimme teltan pystytettyä ja tuulikin oli vähän hellittävinään.

Sunnuntai valkeni parempana ja päivän edetessä ilma aina vaan parani. Tuuli oli aika voimakas. Koko päivänä ei edes satanut. Vasta illalla Hannukurussa satoi muutaman kuuron. Olimme lähteneet edellisenä iltana Pallakselta ennen kuutta illalla ja olimme jo viideltä Pallas -Hetta reitin puolivälissä Hannukurussa. Päätimme hidastaa menoa ja pidimme maanantaina lähes luppopäivän. Hannukurussa oli hyvä sauna. Vesi oli melko viileää viereisessä lammessa.

Maanantaina kävelimme ilman rinkkoja Pahakurun kämpälle ruskaa katsastamaan. Outakkan sivusta kuitenkin käännyimme takaisin ja koska tuuli alkoi kääntyä luoteen suunnalle, päätimme ottaa käyttöön alkuperäisen suunnitelmamme eli tulla samaa reittiä takaisin Pallakselle. Tähän päätökseen vaikutti osaltaan myös se, että majoittumis- ja matkustushässäköistä pääsi kertaheitolla. Kova tuuli osaltaan vaikutti kuin sekin, että alkumatkan maisemia ei erottanut sankan sumun ja tihkusateen takia. Nyt saimme tuulen kääntymisen takia tehdä paluumatkankin lähes myötätuulessa. Päätimme kuitenkin tulla paluun vähän lyhyempinä päivämatkoina. Palasimme maanantaina Suaskurun kodalle yöksi.

Tiistaina päivä alkoi sitten rankalla nousulla Lumikerolle. Ilma oli aurinkoinen ja tuulinen. Nammalakuruun saavuimme ajoissa iltapäivällä. Siinä jäi aikaa syödä mustikoita lähirinteiltä ja tulipa huiputettua pikkukukkula vastapuolelta.

Keskiviikkona oli kuin olisi kulkenut uutta reittiä. Nyt kaikki maaston muodot olivat näkyvissä silmänkantamattomiin. Tuuli oli aika kova edelleen mutta onneksi se oli taas lähes myötäinen. Taivaskero käytiin huiputtamassa ilman rinkkoja, koska sen huippu osui sopivasti polun sivustalle. Ei olisi millään uskonut sen sumuisen alun jälkeen, että täällä on näin hienoja maisemia. Ehdimme sopivasti puolilta päivin takaisin Pallakselle. Nyt olikin sitten edessä automatka Saariselän mökille loppuviikoksi. Oli kyllä Hannukurussa hyvä sauna, mutta tuntui mökin saunakin näiden patikointien jälkeen ihan hyvältä.

Olimme tehneet niin lyhyitä päivämatkoja, ettei varpaissa ollut yhtään rakkoa eikä muutenkaan tuntunut olevan yhtään kipeää paikkaa, joten päätimme torstaina kävellä mökiltä lenkin Vahtamapää, Taajoslaavu, Luulampi ja Rumakuru. Ilma oli hieno. Ruskaa ei ollut täällä senkään vertaa mitä oli paikoin Pallaksella. Ei se sielläkään ollut hyvä mutta täällä se oli kai vasta tulollaan.

Torstaina kävimme nauttimassa perinteisen variksenmarjamehun ja munkin Kaunispäällä. Iltapäivällä jäi vielä aikaa käydä Iisakkipäällä vilkaisemassa puiston maisemia.

Lauantai oli paluupäivä kotiin.


Tässä vielä kuvia viikolta aikajärjestyksessä:

Aloitus lauantaina sumussa.
Pallaksella - 5644 Bytes


Sunnuntain kuva Rihmakurun ja Nammalakurun väliltä sekä kuva takaisinpäin Montellin majan yläpuolelta.
Rihmakuru - Nammalakuru - 13536 Bytes . . Pallas - 25112 Bytes

Kuva Lumikurun rinteeltä Suaskurun suuntaan.

Lumikeron rinne - 11770 Bytes

Manantaina Pallas Pahakurun suunnalta.
Pallastunturit - 10163 Bytes

Lumikeron huippu tiistaina. Taustalla Outakka ja Tappuri.
Lumikero - 12038 Bytes

Nammalakurun kämppä. Taustalla Pallas ja viimeinen telttapaikka Nammalakurussa.

Nammalakuru - 12942 Bytes . . Teltta Nammalakurussa - 11623 Bytes


Paluuta Pallakselle ja Taivaskerolta Ounaksen suuntaan

Polkua Rihmakuruun - 14238 Bytes . . Taivaskerolla - 11646 Bytes


Tässä on siirrytty jo Saariselälle. Taajoslaavu ja Luulampi
Taajoslaavu - 13797 Bytes . . Luulampi - 10574 Bytes

Perjantaina Iisakkipään rinteellä.

Iisakkipää - Vahtamapää - 13377 Bytes
Paluu matkakertomusten valintasivulle ja paluu kotisivumme alkuun:
Matkailusivulle      ...      Alkuun