Joulu Saariselällä vuonna 2003

Olimme aina joskus keskustelleet, että minkälainen mahtaisi olla joulu kaamoksessa. Nyt ryhdyimme sanoista tekoihin ja varasimme lapinmajan jouluviikoksi.

Taisi sattua talven kovimmat pakkaset juuri tähän ajankohtaan. Auton pakkasmittari juuttui jo Rovaniemen korkeudella 30 asteeseen ja siinä se pysyikin alkuviikon. Ilmeisesti kyseinen mittari oli tarkoitettu näyttämään ainoastaan pakkasasteita siihen asti, koska mökin mittari näytti -35 astetta.

Alkuviikolla emme hiihdelleet kuin ihan pikkulenkkejä. Kaamos ei haitannut paljoa mutta pakkanen rajoitti omalta osaltaan reittivalintoja. Joulutunnelma oli rauhallinen ja tietyllä tavalla erilainen. Jouluaattoiltana kävimme kappelissa jouluhartaustilaisuudessa. Mökissä oli hyvä uuni kinkun paistoon ja jouluruokia syötiin niinkuin jouluun kuuluu. Joulupäivinä sentään pakkanen laski ja rauhallinen ulkoilukin alkoi taas tuntua ihan mukavalta. Ladut olivat hyvässä kunnossa. Tosin ihan kaikkia latuja ei vielä oltu tehty lumen vähäisyyden takia.

Paluupäiväksi kehittyi sitten oikein kunnon myräkkä ja alkumatkalla oli suorastaan kinoksia tiellä. Etelämpänä oli jäistä sohjoista ja liukasta. Hiljaa ajellen pääsimme kuitenkin onnellisesti kotiin.

Ohessa kaamoksen kuvasatoa. Valoa ei oikein aina tahtonut riittää kameralle - tunnelmaa oli sitäkin enemmän.

Saariselän kappeli jouluaattoiltana ja kappelin alttaritaulu.
Joulukirkko - 23050 Bytes . . Alttaritaulu - 17074 Bytes


Kuvia Kakslauttasesta. Iglukylä ja jäätaidetta.
Iglukylä - 11653 Bytes . . Kakslauttanen - 21463 Bytes

Kaamosta tunturissa (matkalla Kiilopäälle) ja revontulia taivaalla (kuva otettu mökin pihalta).
Kaamosta tunturissa - 12182 Bytes . . Revontulet taivaalla - 25211 BytesMatkailusivulle      ...      Alkuun