Automatka Keski-Eurooppaan kesäkussa 1993


Saksa, Luxemburg, Ranska, Sveitsi, Lichtenstein ja Itävalta.

Matkan tarkoitus oli käydä Luxemburgissa ja Lichtensteinissa ja siinä ohessa katsastaa muutama automuseo.

Lähtö tapahtui Finnjetillä Katajanokalta ja seuraava aikataulullinen ajankohta olikin sitten noin kahden viikon päässä eli silloin oli varattuna paluuliput laivalla Tukholmasta Turkuun.

Teltta oli varattu yöpymisiin leirintäalueella ja niinhän sitten yövyttiinkin siinä yhtä yötä lukuunottamatta Saksassa Altenassa. Reitti oli suunniteltu vain pääpiirteissään ja seuraava sopiva leiripaikka katsottiin aina iltapäivällä leirintäoppaasta. Leirintäalueella illalla vähän hahmoteltiin seuraavan päivän kohteita ja matkasuunnitelmaa muuteltiin tilanteen ja uusien virikkeiden mukaan. Mukana oli muutaman automuseon sijaintipaikka ja joitakin matkailumainosten reittiehdotuksia Saksassa.

Oikeastaan ensimmäiset muutokset reittiin tulivat jo toisena päivänä. Päätettiinkin tehdä vähän pidempi koukkaus matkalla Luxemburgiin. Kölnissä käytiin kuitenkin ensin katsomassa tuomiokirkkoa mutta sitten kierrettiinkin Moselin vartta eli niinsanottua viinireittiä pitkin Trieriin.

Alapuolella kuva Altenasta (taustalla linna), kuva Kölnin tuomiokirkon kulmalta ja ikkunamaalaus sisältä. Neljäs kuva on Gasthaus Moselin varrella.
altena - 10294 Bytes.Kölnin kirkonkulma - 12329 Bytes.ikkunamaalaus - 12399 Bytes.Gasthaus - Mosel - 14787 Bytes


Luxemburgissa sattui olemaan kansallisuuspäivä juuri sinä päivänä, kun olimme siellä. Oikeastaan ei siitä mitään pahempaa haittaa ollut. Kaupungilla oli komeita paraateja, mutta kaupat sitävastoin olivat kiinni.
Kuva Luxemburgista
luxemb.JPG - 26363 BytesSeuraavaksi koukattiin Ranskan kautta takaisin Saksan puolelle. Kuva Heidelbergistä (Neckar-joki).
Neckar-joki - 64740 Bytes


Heidelbergissä leirintäalueella oli Sinsheimin auto- ja tekniikkamuseon esitteitä, joten päätimme pistäytyä siellä ennen Stutgartin Mersun museota. Oikeastaan se oli varsin laaja. Siellä oli paljon erilaisia automerkkejä ja malleja, moottoripyöriä, lentokoneita ja sotakalustoa.
Sinsheimin auto- ja tekniikkamuseo
mersu2.JPG - 28826 Bytes
työkone - 7260 Bytes..kilpa-auto - 8557 Bytes..off-road - 9464 BytesMersun automuseo sijaitsi mersun tehdasalueella ja sinne oli ihan bussikuljetus tehtaanportilta (tehdasalue oli hyvin laaja). Tässä museossa oli kulkuvälineitä Daimlerin ja Benzin ajoilta asti. Myös kilpakalustoa löytyi mm. hopeanuolia jostain 50-luvulta. Saas nähdä, koska Häkkis-hopeanuoli sinne joutaa.
Mersun automuseo
mersut1.JPG - 36410 Bytes

mercedes - 10792 Bytes..ne4233.JPG - 15405 Bytes
vanhaa - 11009 Bytes

Sitten matka jatkui Sveitsin kautta Lichtensteiniin
Kuva Lichtensteinista
lichtens.JPG - 80802 Bytes


Lichtensteinista jatkettiin Itävaltaan.

Matkan loppuosa (Itävalta, Saksa, Tanska ja Ruotsi).Matkailusivulle      ...      Alkuun